کسب و کارهای اینترنتی امروزه رونق زیادی پیدا کردهاند و طراحی سایت نیز یکی از مهمترین و اساسیترین مراحل شروع این کسب و کارها به شمار میروند. طراحی وبسایت شامل یک فرآیند است که در آن مراحلی مانند طراحی، ساخت یک پایگاه اینترنتی و نیز معرفی موسسه یا شرکت و تبیین کالاها، فعالیتها و خدماتی که ارائه میشود باید طی شود. در این زمینه بایستی از تولید محتوا، طراحی گرافیکی و نیز رعایت اصول سئو کمک گرفته شود تا بتوان سایت موفق و به روز شدهای را برای بالا بردن میزان فروش و نیز ارائه خدمات بیشتر در اختیار داشت. همچنین بایستی شرایط طراحی وب و نیز هزینههایی که برای این موضوع باید صرف شود را در نظر گرفت.
طراحی وب سایت با وردپرس یکی از پیشرفتهترین روشها برای سیستم مدیریت محتوا به شمار میرود. وردپرس ویژگیها و مزایایی دارد و امکانات زیادی در اختیار طراحان سایت قرار میدهد. از جمله مهمترین این ویژگیهای میتوان به رایگان بودن طراحی سایت با وردپرس، امکان اضافه کردن قالبها و ابزارهای مدیریتی جدید به دلیل ویژگی انعطافپذیری این برنامه، سادگی و راحتی در زمان استفاده از سایت و … اشاره کرد.
آشنایی با مراحل طراحی سایت
طراحی سایت به عنوان یک پروسه مطرح میشود که در هر گام باید مواردی رعایت شود. این مراحل عبارتاند از:
طراحی وایر فریم
طراحی وایر فریم شامل یک پلان کلی از صفحات وب سایت، مشخص کردن جایگاه هر یک از عوامل و در نهایت چیدمان المانها و عناصری است که برای مشتری اهمیت دارد. در این مرحله باید نوع سایت مورد نظر با توجه به نیاز مشتری در نظر گرفته شده و بتوان نمای کاملی از آن را مشخص کرد.
طراحی گرافیک سایت
بعد از اینکه تمامی عناصر و موارد مورد نیاز مشتری در محل مورد نظر مشخص و تأیید شدند، باید طراحی سایت را آغاز کنید. برای این مرحله میتوانید از نرمافزارهایی که برای این موضوع طراحی شدهاند، کمک بگیرید. نوع کسب و کار اینترنتی را مشخص و رنگبندیها، گرافیک سایت و در کل طراحی کلی سایت انجام میشود.
برنامهنویسی
مرحله مهم دیگر ، مدیریت سایت از طریق کد نویسی و برنامهنویسی است. این مرحله با کمک سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس و یا فریم ورک اختصاصی و به صورت پیشرفته انجام میگیرد که در شرکت باران این روش برای برنامهنویسی استفاده میشود. اینکه از چه سیستمی برای مدیریت سایت استفاده شود، بستگی زیادی به بودجهای که مشتری در نظر گرفته و نیازها و اهداف او برای طراحی سایت دارد.
راهاندازی سایت
راهاندازی و یا بهینهسازی وب سایت در بستر اینترنت انجام میگیرد. بنابراین لازم است یکهاست و نام دامنه برای پیکربندی سایت در نظر گرفته شود. با این کار سایت طراحی شده برای عموم مردم قابل مشاهده بوده و در دسترس قرار میگیرد.
بنابراین برای طراحی سایت از 4 مرحله که شامل طراحی وایر فریم، گرافیک سایت، برنامهنویسی و در نهایت راهاندازی سایت مورد نظر میباشد، باید عبور کنید. هرچه این مراحل دقیقتر و متناسب با نیاز مشتری و در نظر گرفتن مواردی مانند رنگبندی مناسب، طراحی المانهای خاص و … انجام گیرد، موفقیت بیشتری را در زمینه طراحی سایت کسب میکنید. طراح سایت لازم است مسئولیت و نیز پیگیری این مراحل را بر عهده گرفته و ظاهر ، شکل، برنامهنویس با وردپرس و … به صورت حرفهای انجام شود.
هزینه طراحی سایت
برای اینکه بتوانید در زمینه طراحی و راهاندازی سایت موفق باشید، نیاز است از تیم حرفهای کمک بگیرید. برای بهکارگیری این تیم نیاز به صرف هزینه دارید که این هزینهها با توجه به موارد زیر برآورد میشوند:
- امکانات مورد نیاز سایت
- اینکه راهاندازی سایت حرفهای چه تاثیری در کسب و کار شما دارد؟
- لازم است از پوسته اختصاصی نیز استفاده شود؟
- آیا نیاز دارید که از پنل مدیریت کاربران نیز کمک بگیرید؟
- پاسخگویی درست و اصولی به این سؤالات میتواند در برآورد هزینهها کمک زیادی نماید. غیر از این موارد، عوامل زیر در هزینه طراحی سایت تأثیر مستقیمی دارند:
آدرس سایت
آدرس و یا دامنه سایت با پسوندهایی مانند co, ir و نیز com و … تعریف میشوند. اینکه کدام یکی از این دامنه برای کسب و کار شما مناسب است، در تعیین قیمت تأثیر دارد. همچنین بهتر است نام آدرس با موضوع و خدماتی که ارائه میشود، همخوانی داشته باشد تا ایجاد ارتباط با مشتری راحتتر شود. هر کدام از این پسوندها دارای قیمتهای متفاوتی هستند.
هزینههاست
قرار گرفتن سایت رویهاست برای در دسترس قرار گرفتن سایت لازم و ضروری است. هاست شامل کامپیوتری میشود که در تمام شبانه روز به اینترنت وصل شده و سایت را در دسترس قرار میدهد. با توجه به هزینهها میتوانید انتخاب کنید که سایت روی چه هاستی و در چه نواحی جغرافیایی طراحی شود. زیرا هزینههای متفاوتی برای این موضوع در نظر گرفته میشود. برای خرید سرور و یا هاست لازم است از شرکتهای معتبر مانند شرکت باران که در این زمینه فعالیت میکنند، کمک بگیرید.
هزینه طراحی وب سایت
عوامل زیادی در این مورد تاثیرگذار هستند. پارامترهایی مانند مهارت طراح سایت، تکنیکهای طراحی، امنیت طراحی سایت و مهمتر از همه روشهای برنامهنویسی در برآورد این هزینه تأثیر مستقیم دارند. تکنیکها برنامهنویسی شامل وردپرس و یا استفاده از سیستمهای آماده میشود که هر کدام هزینه متفاوتی دارند.
هزینهای برای تولید محتوا و سئو مطالب
برای آنکه بتوانید تعداد بازدیدهای گوگل را بالا برده و رتبه خوبی در این مورد داشته باشید، لازم است محتوای سایت جذاب و سئو شده باشد. بنابراین بهتر است از تیم تولید محتوای حرفهای و کاربلد در این زمینه کمک بگیرید، هرچند مجبور خواهید شد هزینه بیشتری را صرف کنید، ولی ارزش این سرمایهگذاری را خواهد داشت. در خصوص سئو داخلی سایت باید به فاکتورهایی مانند نوع قالب، زبان برنامهنویسی، حجم و نوع محتوای سایت توجه کنید. هر کدام از این موارد در هزینه نهایی تأثیر دارند.
هزینه آموزش و پشتیبانی
بعد از تحویل گفتن سایت نیاز است تا آموزشهای لازم در خصوص گرفتن سفارشات، وارد کردن محصولات جدید، بهروزرسانی محصولات قبلی و کنترل بیشتر موارد به مدیر مجموعه داده شود. دورههای آموزشی که در این خصوص برگزار میشود، در برآورد هزینه باید در نظر گرفته شود. همچنین پشتیبانی سایت نیز اهمیت زیادی دارد. لازم است تا کدنویسی و قالبها به صورت منظم به روز شوند، میزان پیشرفت و وضعیت سایت در گوگل بررسی گردد و مواردی از این قبیل که به پشتیبانی مربوط میشود. این هزینه نیز باید در برآورد نهایی مورد نظر قرار گیرد. زیرا یکی از مهمترین مراحل طراحی سایت میباشد.
انواع طراحیهای سایت
فروشگاهها و شرکتها برای اینکه بتوانند محصولات و خدمات خود را به صورت آنلاین و به روز معرفی نمایند، نیاز دارند تا سایت مخصوص به خود را داشته باشند. طراحی سایت فروشگاهی و نیز شرکتی دارای مزایای زیر است:
- قابلیت دسترسی به صورت شبانه روزی به فروشگاه و شرکت ارائهدهنده خدمات
- راحتی و سهولت خرید و فروش و ارائه خدمات
- کاهش هزینههای جانبی مانند حقوق کارمندان، هزینه مکان، آب و برق و …
- امکان معرفی محصولات و خدمات به صورت کامل و بدون نیاز به حضور مشتری در محل
بنابراین به راحتی با طراحی سایت شرکتی و یا فروشگاهی میتوانید از این مزایا برخوردار شوید. ولی اینکه سایت دارای ویژگیهایی باشد که آن را از سایر سایتها متمایز میکند، موضوع مهمی در این حوزه میباشد. سایت باید دارای سرعت و امنیت بالایی بوده و مطالب، قالببندی و طراحی آن برای کاربران جذاب باشد. در عین حال کار کردن با آن راحت بوده و همه افراد با هر سطح سواد و دانش بتوانند از مطالب سایت استفاده کنند. همچنین زبانهای برنامه و کدنویسی در آن به روز باشد و بتوان در زمان مورد نیاز آن را ارتقا داد. شرکت باران به عنوان یکی از مؤسسات معتبر، میتواند تمامی این امکانات را در کمترین زمان و با بالاترین کیفیت در اختیار مشتریان قرار دهد.
پنل مدیریتی وردپرس چه بخشهایی دارد؟
برای اینکه بیشتر با این پنل آشنا شوید، بهتر است در مورد قسمتهای مختلف آن آشنایی داشته و کاربری هر کدام را بدایند. این قسمتها شامل موارد زیر هستند:
- پیشخوان که شامل خانه و قسمت بهروزرسانیها است.
- نوشتهها یا همان بلاگ وبسایت است و مدیریت مقالههای بارگزاری شده را از این قسمت میتوان انجام داد. همچنین میتوان نوشتههای جدید را اضافه و یا تغییرات لازم مانند برچسبگذاری را اعمال نمود.
- رسانه که شامل عکسها، ویدئوها و .. است.
- برگهها که برای آشنایی بیشتر کاربر با فروشگاه و یا شرکت ارائهدهنده خدمات پیشبینیشده است.
- نظرات کاربران نیز در قسمت دیدگاهها قابل مشاهده هستند.
- بخش نمایش برای تنظیمات قالب و پوسته سایت مورد نیاز است.
- افزونهها برای افزودن و نیز ویرایش سایت طراحی شده است.
سایر قسمتهای وردپرس شامل ابزارها، قسمت کاربران برای عضویت در سایت، قالبها و … هستند. نقش باران به عنوان یکی از شرکتهای معتبر برای طراحی سایت با استفاده از وردپرس در خدمت مشتریان میباشد.