
۱۰ اردیبهشت همه چیز درباره چاپ افست
صنعت چاپ به عنوان یکی از صنایع اصلی در هر کشوری شناخته میشود. به گونهای که امروزه با وجود تغییرات صورت گرفته، باز هم این صنعت متقاضیان خود را دارد. مخصوصاً با توجه به پیشرفتهای صورت گرفته در این صنعت و استفاده از روشهای نوین، تقاضا برای چاپ روز به روز در حال افزایش میباشد. یکی از این روشها، چاپ افست است. حتماً شما نیز این اصطلاح را شنیدهاید؛ اما ممکن است با آن آشنایی نداشته باشید. به دلیل کارایی بالای این روش و امکان استفاده از آن برای چاپ انواع پوسترها، بروشورها و …، در این مقاله قصد داریم درباره چاپ افست، کاربردها، مزایا، معایب و مراحل این چاپ، اطلاعاتی در اختیار مخاطبان قرار دهیم. با ما همراه باشید و اطلاعاتی جامع در مورد این روش چاپ به دست آورید.
چاپ افست چیست؟
قبل از این که در مورد جزئیات این روش چاپ صحبت کنیم لازم است تا به صورت کلی با این روش آشنا شده و پاسخی مناسب برای این سؤال که چاپ افست چست؟ ارائه دهیم.
چاپ افست در واقع روشی شیمیایی و چاپ به صورت غیر مستقیم است که در آن از تضاد چربی و آب برای چاپ تصاویر و نوشتهها استفاده میشود. این روش که با نام لیتوگرافی نیز شناخته میشود به دلیل ویژگیهایی که دارد اغلب برای پروژههای تجاری مورد استفاده قرار میگیرد، زیرا در این پروژهها، حجم بالا مد نظر بوده و کیفیت چاپ، حرف اول و آخر را میزند.
چاپ افست چگونه انجام میشود؟
به هنگام چاپ به روش افست، سطوحی که قرار است چاپ بر روی آن انجام شود به صورت جاذب چربی بوده و سطوح چاپ نشونده، جاذب آب خواهند بود. در این حالت رطوبت و مرکب به هنگام پخش بر روی سطح مورد نظر، جذب هر کدام از این سطوح خواهند شد. به این صورت که مرکب جذب سطح دوستدار چربی و رطوبت جذب سطح دوستدار آب میشود. به این ترتیب چاپ تصاویر و نوشتهها بر روی سطوح مورد نظر، امکانپذیر خواهد بود.
انواع چاپ افست
موضوعی که درباره چاپ افست میتوان به آن اشاره کرد، انواع این چاپ است. چاپ افست از گذشتههای نه چندان دور مرسوم بوده و امروزه نیز رواج دارد. البته روش چاپ افست در گذشته با روش این چاپ در حال حاضر تفاوتهایی داشته است. همین تفاوتها نیز باعث شده تا انواع چاپ افست شامل چاپ افست سنتی و چاپ افست مدرن باشد.
در روش سنتی، چاپ بر اساس اصول لیتوگرافی انجام میشود. به این معنا که در این روش از تضاد چربی و آب استفاده میگردد؛ اما در روش مدرن از تکنولوژی CTP کامپیوتر استفاده شده و تصویر و طرح مد نظر بر روی پلیت های چاپ نقش میبندد. این روش دارای کارایی بهتری بوده و از دقت بالایی برخوردار میباشد.
اصطلاحات چاپ افست
چاپ افست روشی تخصصی به شمار میآید. از این رو در این صنعت از اصطلاحات تخصصی نیز استفاده میشود؛ بنابراین افرادی که قصد راهاندازی چاپ افست دارند و یا تمایل دارند در این زمینه اطلاعاتی کسب کنند باید با این اصطلاحات و معانی آنها آشنایی داشته باشند.
از جمله اصطلاحات چاپ افست میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- افست: این کلمه به معنی به تعادل رساندن غیر مستقیم است.
- تن پلات: اصطلاح دیگری که درباره چاپ افست به کار میرود تن پلات است. به تصاویری که فاقد نقاط ریز برای ایجاد سایه روشن در تصاویر است تن پلات گفته میشود.
- ترام: به نقاط ریزی که بر روی لیتوگرافی و یا چاپ به منظور ایجاد سایه روشن تصاویر ایجاد میشوند ترام گفته میشود.
- برج چاپ: منظور از برج چاپ در واقع بخشی است که مرکب را به سطح مورد نظر برای چاپ، منتقل میکند.
- ورنی: ورنی به عنوان پوشش چاپ بر روی سطح مورد نظر استفاده میشود. این پوشش با استفاده از پلیاستر سخت که قابلیت انعطافپذیری دارد ساخته شده است.
- سلفون: سلفون پوششی است که بر روی چاپ افست کار شده و موجب بالا رفتن ماندگاری کار میشود.
مواد اولیه مورد استفاده در چاپ افست کدامند؟
زمانی که صحبت از چاپ میشود اغلب مردم تصور میکنند چاپ طرحها تنها بر روی کاغذ و مقوا امکانپذیر است؛ اما باید خاطر نشان کرد که چاپ افست به عنوان یک روش جامع و مدرن برای چاپ، قابلیت اجرا بر روی مواد و متریال مختلف را دارد. به این ترتیب متقاضیان میتوانند طرح مورد نظر خود را بر روی سطوحی با جنس کاغذ، فلز، پلاستیک و سهام کارت نیز اجرا کنند.
کاربرد چاپ افست
آنچه لازم است تا درباره چاپ افست به آن اشاره کنیم، کاربرد این روش از چاپ است. موارد کاربرد چاپ افست به شرح زیر میباشد:
- چاپ کارت پستی
- چاپ پوستر
- چاپ کارت ویزیت
- چاپ بروشور
- چاپ پوشه
- چاپ مجلات
- چاپ کارتهای بازرگانی
- چاپ روزنامهها
مراحل چاپ افست
طی کردن مراحل چاپ افست به صورت اصولی میتواند نتیجهای عالی در پی داشته و در نهایت، اهداف متقاضیان را جامه عمل بپوشاند؛ بنابراین باید این مراحل با دقت بالایی انجام شود.
بعد از آنکه طرح و متریال مورد نظر برای چاپ از سوی مشتری انتخاب شد، باید فایل طرح دریافت شده و مراحلی که در ادامه توضیح خواهیم داد بر روی این طرحها اجرا شود:
- لیتوگرافی: در این مرحله از چاپ باید طرح مورد نظر برای پرینت به بخش لیتوگرافی ارسال شود. در این مرحله فایلهای طرح مورد نظر به صورت رنگی بر روی پلیت ها یا همان صفحات زینک، پرینت میشوند. این کار باید با دقت خاصی انجام شود، زیرا در مرحله چاپ با استفاده از این پلیت ها، طرح نهایی چاپ و بر روی متریال مورد نظر اجرا میشود.
- چاپخانه: مرحله بعد، ارسال پلیت ها به چاپخانه و چاپ طرح مورد نظر در این مرکز است. آنچه درباره چاپ افست از اهمیت بالایی برخوردار است و میتواند نتیجه کار را تعیین کند، انتخاب بهترین چاپخانه میباشد. در مراکز مختلف از دستگاهها و ماشینآلات مختلف برای چاپ طرح استفاده شده و کیفیت چاپ با هم فرق خواهد داشت. از این رو مهم است که چاپخانهای معتبر و خوشنام انتخاب کرده و کار را به این مرکز بسپارید.
- پس از چاپ: در این مرحله باید متناسب با سفارش مشتری، از پوششهای مناسب برای طرح چاپ شده استفاده کرد. اجرای این پوششها در واحد یو وی انجام میشود. مراحل دیگری چون تا زدن، صحافی، لب چسبانی و … نیز با توجه به نوع سفارش در این مرحله انجام خواهد شد.
مزایای چاپ افست
آنچه سبب شده تا در سالهای اخیر چاپ افست مورد توجه بسیاری از مراکز تجاری، تبلیغاتی و … قرار گیرد، مزیتهای استفاده از این روش است. یکی از مزایای چاپ افست، امکان اجرای طرح در حجم زیاد میباشد. به این صورت که در این روش میتوان بیش از 500 قطعه را در مدت زمان محدودی چاپ نمود.
مورد دیگر مربوط به کیفیت چاپ است. در این روش به مطابقت رنگها، دقت شده و طرح چاپ شده با طرح سفارشی مطابقت کامل خواهد داشت.
معایب چاپ افست
اگر بخواهیم درباره چاپ افست اطلاعاتی درست ارائه دهیم باید به معایب این روش نیز اشارهای داشته باشیم. معایب این کار شامل زمانبر بودن اجرای چاپهای جدید است، زیرا در این حالت باید برای ایجاد صفحات و پلیت های جدید، زمان زیادی صرف شود. ایراد دیگر این روش مربوط به هزینه بالای آن برای سفارشات کمحجم است. در واقع میتوان گفت برای پروژههایی که حجم سفارش چاپ در آنها کم است، استفاده از چاپ افست نیازمند صرف هزینه بالایی خواهد بود.
نیاز به دقت بالا نیز در برخی موارد به عنوان یکی از معایب این روش نام برده میشود، زیرا در صورت وجود غلط تایپی و گرافیکی در طرح مورد نظر، چاپهای انجام شده از بین رفته و نیاز است تا مراحل کار از ابتدا شروع شود.
ماشین آلات مورد استفاده در چاپ افست
در صنعت چاپ افست از ماشینآلات مختلفی میتوان استفاده کرد. هر کدام از این دستگاهها با استفاده از فناوری روز دنیا ساخته شده و قابلیتهای منحصر به فردی دارند.
ماشینآلات چاپ افست عبارتند از:
- افست ورقی: این دستگاهها به صورت ورقی چاپ میکنند. به این ترتیب میتوان از صحت نوشته و طرح گرافیکی مورد نظر اطمینان حاصل کرده و چاپ را ادامه داد.
- چاپ کننده کامل: این دستگاهها به صورت پشتورو چاپ میکنند و درباره چاپ افست میتوانند بهترین عملکرد را ارائه مینمایند.
- لایه به لایه: دستگاههای چاپ لایه به لایه به صورت دو سلیندره بوده و چاپ را به صورت پشتورو انجام میدهند.
- افست وب: سرعت چاپ در این دستگاهها زیاد بوده و از رولهای کاغذی برای چاپ استفاده میکنند. این دستگاهها در انواع افست وب heatst و coldest تولید شدهاند.
کلام آخر
چنانچه برای اجرای پروژه تجاری و تبلیغی خود به دنبال مرکزی معتبر و مطمئن هستید، نقش باران گزینهای مناسب خواهد بود. این مرکز متشکل از کادری حرفهای در زمینه طراحی گرافیکی بوده و چاپ و بستهبندی را با کیفیت بالایی انجام میدهد. کانون تبلیغات نقش باران در زمینه طراحی گرافیک، سررسید، انواع تیزرها، رسانههای محیطی و چاپ و بستهبندی فعالیت دارد. با تماس با کارشناسان این مجموعه میتوانید به سؤالات خود درباره چاپ افست پاسخی مناسب بیابید. در ضمن به منظور اجرای طرح گرافیکی مورد نظر و چاپ آن با قیمتهای بسیار مناسب نیز میتوانید از خدمات این مرکز استفاده کنید.
بدون دیدگاه