
۱۹ اردیبهشت بهترین روش چاپ روی کارتن چیست؟
تاریخچه چاپ در ایران به قرن پنجم هجری بر میگردد، به دورانی که پادشاهان هخامنشی برای تأیید دستورات و احکامشان نیاز به ساخت مهرهای سلطنتی داشتند. وارد شدن واژه چاپ به زبان فارسی مربوط به قرن هفتم هجری است که در واقع به معنی نشان و اثر میباشد.
همانطور که میدانید برای چاپ کردن تصویر یا طرح بر روی هر کالایی باید از نوع خاصی از چاپ استفاده کرد که این نوع چاپ با توجه به جنس کالا میتواند متفاوت باشد. معمولاً برای اینکه کار چاپی را سفارش دهید، باید جنس کار را مشخص کنید و بعد از آن نوع چاپ تعیین میشود. چاپ بر روی کارتن یکی از اصلیترین مسائلی است که برای بازاریابی و برندینگ محصول یک شرکت یا تولیدکننده، مورد استفاده قرار میگیرد. ما قصد داریم در این مقاله به بررسی انواع چاپ و همچنین چاپ روی کارتن بپردازیم، با ما همراه باشید.
انواع مختلف چاپ
به طور کلی چاپ به سه گروه چاپ مستقیم، چاپ غیرمستقیم و چاپ غیر تماسی تقسیم میشود که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم:
- روش چاپ مستقیم: در روش چاپ مستقیم سطحی که قرار است عملیات چاپ روی آن صورت بگیرد، به طور مستقیم با فرم چاپ تماس دارد. این نوع چاپ بیشتر در روشهایی مانند لترپرس، کلیشه، سیلک اسکرین، طلاکوب، نایلوپرینت، هلیوگراور و باتیک دیده میشود. یکی از قدیمیترین و رایجترین چاپها، همین ساخت کلیشه میباشد که مهرهای چاپی در فروشگاهها و شرکتهای گوناگون نمونههایی از این نوع چاپ هستند.
- روش چاپ غیرمستقیم: این روش چاپ به این صورت است که سطح مورد نظر برای چاپ به طور غیرمستقیم با فرم چاپ در تماس میباشد. به این ترتیب که طرح اولیه چاپ روی یک لایه بیرنگ پیاده شده و نهایتاً از آن لایه به روی سطح کار نهایی به عنوان مثال کاغذ منتقل خواهد شد. یکی از اصلیترین و معروفترین نمونههای این چاپ، چاپ افست میباشد. به این صورت که تصاویر و مطالب مورد نظر برای چاپ به روی لاستیکی منتقل شده و از روی آن لاستیک به روی سطح مورد نظر برای چاپ انتقال داده میشود.
- روش چاپ غیر تماسی: این روش همانطور که از نامش پیداست، بدون هیچگونه تماسی انجام میشود. به این ترتیب که طرح به صورت مجزا توسط جوهر یا پودر به سطح چاپ پاشیده خواهد شد. از چاپگرهای معروفی که از این روش استفاده میکنند، میتوان به چاپگرهای جوهر افشان، چاپگرهای لیزری و فتوکپی اشاره کرد.
اهمیت چاپ روی کارتن
همانطور که میدانید هنگامی که فردی برای خرید به فروشگاه میرود، موارد زیادی وجود دارد که میتواند در انتخاب فرد تأثیرگذار باشد. یکی از اصلیترین آن عوامل که در نظرسنجیها رتبه اول را به دست آورده است، جذابیت بستهبندی محصول است. به عبارتی دیگر First Impression یا همان تأثیر اولیه از مهمترین عوامل برای انتخاب یک محصول توسط مشتری است. ولی سوالی که در اینجا به ذهن هر کسی خطور میکند، این است که چگونه میتوانیم چاپ روی کارتن را انجام دهیم؟ در ادامه شما را با روشهای مختلف چاپ روی کارتن آشنا خواهیم کرد.
انواع چاپ روی کارتن
به طور کلی چاپ روی کارتن به دو روش چاپ مستقیم و پیش چاپ صورت میگیرد.
- چاپ مستقیم: در این روش همانطور که گفتیم چاپ نوشته یا تصویر به صورت مستقیم به روی انواع مختلف کارتن چاپ میشود. لازم به ذکر است این نوع چاپ از طریق فلکسوگرافی صورت میگیرد.
- چاپ غیرمستقیم یا پیش چاپ: در این روش در ابتدا طرح مورد نظر برای چاپ به روی یک لایه کاغذ نازک چاپ شده و پس از آن به روی کارتن چسبانده میشود. شایان ذکر است این روش از چاپ، بر روی کارتن کیفیت بسیار عالی از خود به جا میگذارد.
همانطور که متوجه شدید؛ چاپ باید یا به صورت تک مرحلهای انجام شود یا به صورت دو مرحلهای تکمیل شود. در زیر شما را با بهترین روشهای چاپ روی کارتن آشنا میکنیم.
چاپ روی کارتن به روش فلکسوگرافی (Phlexography)
این چاپ در واقع مانند یک مهر لاستیکی پیچیده است. در این روش چاپ روی کارتن از یک سری کلیشههای ژلاتینی استفاده میکنند که دارای انعطاف بسیار بالایی هستند. این روش به صورت مستقیم است، یعنی کلیشهای که دارای طرح برجسته است با روی کارتن تماس مستقیم دارد. لازم به ذکر است این روال چاپ بر روی تمامی سطوح ناهموار و ناصاف مانند کارتنهای کنگرهدار هم به راحتی انجام میشود. جالب است بدانید که سرعت بالای این چاپ دلیل اصلی محبوبیتش هم برای بستهبندیها و چاپ روی کارتنهای بزرگ و هم برای خردهفروشیها است. دقت داشته باشید که چاپ فلکسو بیشتر برای چاپ نوشته روی کارتن استفاده میشود نه برای چاپ عکس. هرچند که میتوان با این نوع چاپ، عکس را هم چاپ کرد، ولی دارای کیفیت مناسبی نمیباشد و تصویر چاپ شده تار است.
- مزایای چاپ فلکسو:
- سرعت بسیار بالای چاپ.
- قابلیت چاپ روی تمامی سطوح ناهموار.
- هزینه بسیار مناسب.
- ماندگاری بالا.
- معایب چاپ فلکسو:
- در این روش احتمال تغییر رنگ وجود دارد.
- در مقایسه با روشهای دیگر چاپ، روشی فقیر به حساب میآید.
چاپ روی کارتن به روش افست (Offset Lithography)
نام دیگر چاپ افست، لمینتی میباشد که دارای کیفیت بسیار عالی بوده و برای چاپ روی کارتن با تعداد عمده بسیار مقرون به صرفه میباشد. در این روش چاپ از ابزاری رابط به نام زینک که همان صفحههای فلزی مسطح هستند، برای انجام دادن چاپ روی کارتن به صورت غیرمستقیم استفاده میشود. این نوع چاپ عموماً برای چاپ لیبل و برچسب مورد استفاده قرار میگیرد. به این ترتیب که تصویر یا نوشته در ابتدا روی بر چسب چاپ شده و بعد آن را روی کارتن میچسبانند.
دلیل اینکه به این نوع چاپ لمینتی گفته میشود، این است که در دو مرحله صورت میگیرد و اکثراً برای چاپ روی کارتن لمینتی انجام میشود. در هر صورت توجه داشته باشید که اگر به دنبال بهترین روش برای چاپ عکس روی کارتن هستید، چاپ افست بهترین انتخاب برای شما است. جالب است بدانید که چاپ افست دارای چهار رنگ اصلی قرمز، زرد، آبی و مشکی میباشد که از ترکیب کردن آنها هزاران هزار رنگ جذاب خلق میشود. این رنگها بر روی کارتن با علامت CMYK نشان داده میشوند و معمولاً تمام سطح کارتن را میپوشانند، هرچند الزامی برای این کار وجود ندارد.
- مزایای چاپ لمینتی:
- داشتن کیفیتی بسیار بالا و بیشترین جزییات.
- داشتم مقاومتی بالا در مقابل ضربه.
- قابلیت افزایش بازاریابی و در نتیجه فروش بهتر محصول.
- قابلیت چاپ تیراژ بالا با هزینه کم.
- استفاده از طیف گستردهای از انواع مختلف کاغذ.
- معایب چاپ لمینتی:
- هزینه بالا برای تیراژهای کم.
چاپ روی کارتن به روش سیلک
در این نوع از چاپ از کلافهای فلزی، چوبی، توری و ابریشمی به صورت شابلون استفاده میشود. در این روش رنگها به صورت مستقیم بر روی سطوح چاپ میشوند.
- مزایای چاپ لمینتی:
- چاپ روی کارتن در تیراژ پایین با مناسبترین قیمت.
- قابلیت چاپ روی کارتنهای مادر، پارچه، کاغذ و تمامی جعبههایی که از جنس کارتن ساخته شدهاند، مانند جعبههای خرما و کارتنهای میوه.
- معایب چاپ لمینتی:
- سرعت چاپ پایین.
- ظرافت کم.
- رزولیشن پایین.
- کیفیت کم.
- دارا بودن رنگهای محدود و تک رنگ در چاپ روی کارتن.
طراحی تصویر برای چاپ کارتن چقدر مهم است؟
همانطور که میدانید طرح روی جعبه یا کارتن بستهبندی از اهمیت ویژهای برخوردار است. چرا که تصویر روی جعبه، اصلیترین نشانه محصول شما به حساب میآید. معمولاً این طرح با توجه به سلیقه مشتری و نیازی که مشتری دارد و به همین ترتیب سلیقه طراح کار طبق تخصصی که در این زمینه دارد، در شرکت مربوطه طراحی و تا زمانی که به تصویب نهایی توسط مشتری نرسیده باشد، برای چاپ ارسال نمیشود.
نمونههایی از کاربرد چاپ روی کارتن
اکنون که با روشهای چاپ روی کارتن آشنا شدید، چند نمونه از پرکاربردترین آنها را به شما معرفی میکنیم:
- چاپ روی کارتن کفش: چاپی که بر روی کارتن بستهبندی کفش صورت میگیرد، مربوط به نام تجاری کفش و سایز آن میباشد.
- چاپ روی کارتن خرما: بر روی کارتن بستهبندی خرما از چاپ لمینتی استفاده میشود. این طرح از چاپ روی کارتن مربوط به محل تولید، نوع خرما و وزن آن میباشد.
- چاپ روی کارتن پستی: در جعبههای بستهبندی پست نیز از چاپ لمینتی استفاده میشود و جداولی مربوط به گیرنده و فرستنده بر روی آنها چاپ میگردد.
کلام آخر
صنایع بستهبندی و چاپ در سالهای اخیر به اساسیترین کار برای جذب مشتری تبدیل شدهاند. چاپ روی کارتن نه تنها برای نمایش محصول و تبلیغ برند است، بلکه به جهت تبلیغ کالا در قفسههای فروشگاه هم مورد استفاده قرار میگیرد. صنایع چاپ و بستهبندی … با تجربهای بالا و دارا بودن تیمی متخصص در طراحی و تولید و فروش، توجه مشتریان زیادی را به خودش جلب کرده است. به این ترتیب اگر شما تصمیم به برند کردن محصولتان دارید و به دنبال روش جدید برای عرضه محصولتان هستید، میتوانید با بخش فروش این مجموعه تماس گرفته و چاپ روی کارتن را به صورت اختصاصی برای خودتان سفارش دهید.
بدون دیدگاه